torstai 31. elokuuta 2017

Syksyn opiskelu- ja treenikuvioita: Tervetuloa haasteet!

Ensi viikolla se todellinen syyslukukausi alkaakin! Gradu on saanut mukavasti pohjaa, vaikka työ onkin alkuvaiheessa. Rakennekin on selkiytynyt, mutta opettajan mielipiteet ovat vielä kuulematta. No, jos korjattavaa ja muokattavaa ilmenee vaikka suuremmissakin määrissä, töihin vain! Seminaarien lisäksi ahteria päästään puuduttamaan metodikurssilla ja lukupiireissä. Gradun ohella pyrin suorittamaan tenttejä tasaiseen tahtiin. Ihannetapaus olisi, jos keväällä työmäärä olisi selkeästi pienentynyt ja suurin projekti olisi hoitaa työharjoittelut. Liian tiukaksi en aikatauluja halua kuitenkaan muokata, sillä joustovaraa on aina hyvä olla. Kummasti se motivaatio kuitenkin kasvaa kun kuvittelee maisterinpaperit kätöseensä!

Kuvahaun tulos haulle college graduate cartoon

Koska opiskelu tulee viemään aikaa ja energiaa, treenikuviot vaativat järjestämällisyyttä. Jäällä tulen riehumaan 3-5 kertaa viikossa, todennäköisesti pääosin neljä. Syksyn aikana olisi tarkoitus rakentaa uutta kisaohjelmaa, mutta opiskelun vuoksi jätän kisaamiset vasta keväälle. Musiikki on pientä siistimistä vaille valmis. Tavoitteena syksyn aikana olisi monipuolistaa osaamista askeleissa ja saada piruetit pyörimään vauhdikkaammin. Jalanvaihtopiruetit tulevat olemaan suoranainen pirulainen, mutta niitähän harjoitellaan! Tällä hetkellä ”hyppyrintamalla” näyttää varsin valoisalta. Axel ja kaksoissalchow menevät kohtuullisesti, ja hiljalleen vauhtia voisi käyttää enemmän. Kaksoistulpin suhteen olen kahden vaiheilla otanko projektiksi.. Kaksoisritti on kehittynyt, mutta rotaation täyttymiseen voi mennä aikaa. 

Kuvahaun tulos haulle lidl sport bag proTreeniin liittyen hieman välinepuolta.. viimeinkin löysin etsimäni "reppukassin"!! Ihan ergonomisista syistä tätä haeskelin, ja arvatkaapa mikä kauppa taas minut pelasti? Kyllä, Lidl. Reppukassi oli (mielestäni) fiksun näköinen ja hinta kohtuullinen. Kestävyys selviää tosin käytön myötä. Tällainen kaveri löytyi, sininen versio siis. Joskus kieltämättä nolottaa tämä jatkuva Lidlin hehkuttaminen..


Muun treenin suhteen yritän panostaa edelleenkin aerobiseen. Olen harkinnut Unisportin kuukausikorttia, sillä salilla aerobisen saisi hoidettua pyörää polkemalla jos kelit eivät suosi juoksulenkkejä. Lisäksi tavoitteena olisi treenata yläkroppaa ja käsiä säännöllisesti. Toisaalta Unisportilla olisi ihan mielenkiintoiselta vaikuttavia ryhmäliikuntatunteja, joissa tarpeellisen lihastreenin saisi hoidettua. Tanssilliset tunnit taas voisivat hyvällä onnella kehittää hivenen säälittävää koordinaatiokykyäni ja liikemuistiani. Osaako joku suositella ryhmäliikuntatunteja?

Kun opiskelu ja treeni pääsevät alkuun, joudun kehittämään molempien suhteen selkeän viikkosuunnitelman, jotta harjoittelu pysyisi monipuolisena ja toisaalta välttääkseni liiallista kuormitusta.


Syksystä on siis tulossa työntäytteinen ja kenties myös raskas. Toisaalta edessä on mielenkiintoisia uusia haasteita, joihin tartun suurella innolla. Olen jopa kiinnostunut graduni aiheesta, mikä motivoi työskentelyssä tehokkaasti. Jäällä puolestaan vaihdoin ”itkumusiikit” räväkkään ja pirteään riverdance -musiikkiin. Myös musta puku vaihtui oikein nättiin vihreään strasseilla koristeltuun! Eli lähes ärsyttävän positiivisella ja innokkaalla asenteella ollaan liikkeellä :D Syksyn pimetessä itse kukin lentää peffalleen vaihtaen asenteen itku-potku-raivari -asemaan. Mutta onneksi tarpeellisen kiukuttelun jälkeen sieltä voi nousta ja jatkaa siitä mihin jäi.  

Mukavaa torstaita kaikille, pitäkäämme päämme pystyssä ja suupielet ainakin välillä ylöspäin suuntautuneina! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti