sunnuntai 27. elokuuta 2017

Kuulumispäivitys & esittelyssä "aikuisluistelijakuvia" -tekstit

Jälleen yksi viikko pulkassa! Matkan varrelle on mahtunut gradun naputtelua, treeniä ja jopa pienissä määrin pianonsoittoa. Jälkimmäinen oli suuri saavutus ja pian pakollinen toimenpide, sillä oppilaani on siirtynyt juuri Aaronin toiseen osaan. Prima vista -taitoni ovat soittamattomuuden seurauksena ruostuneet. Jotta opettaminen onnistuisi, joudun siis itsekin skarppaamaan. Toivottavasti tuossa kirjassa pysytään jonkin aikaa.. Jos tuohon gradun tekemiseen palaan hetkoiseksi, työ etenee turvalliseen tahtiin. Nyt rakennetta on vain siistittävä riittävän usein, jotta "punainen lanka" ei katoaisi taustatietojen sekasotkuun. Ehkä se siitä helpottaa.. Gradun ja tenttikirkojen ohella luen mielelläni jotain muutakin. Nyt "aivot narikkaan" -teoksina ovat Enni Mustosen Kultarikko sekä ruotsinkielinen käännös Deborah Spungenin kirjasta Nancy, eli Inte som andra döttrar. Yritän tosiaan terästää ruotsin kielen osaamistani kirjallisuuden avulla. Näistä teinivuosien kirjoista olisi mukava löytää lisää käännöksiä, mutta esimerkiksi Huumeasema Zoo -kirjaa en löytänyt ruotsinkielisenä.

Taitorullaluistelu on vähentynyt jäävuojen lisääntyessä, mutta toivon kuitenkin onnistuvani treenaamaan myös rulliksilla. Jäällä sen sijaan on mennyt oikein mukavasti. Axel ja kaksoissalchow alkavat sujua, mutta siistimistä tarvitaan. Suurin harppaus tapahtui perjantaina kaksoisflipissä, jonka sain todella lähelle. Alastulo johti kaatumiseen, mutta ensimmäisen kerran onnistuin olemaan keskeyttämättä hyppyä. Kaksoisflipin piti tosiaan olla "ihan muuten vain" -hyppy. Whee!!!! Kunhan yleisövuorot alkavat, yritän panostaa enemmän myös askeleisiin ja perusluisteluun. Onneksi jälkimmäisen harjoittelu onnistuu rulliksilla. Mitä muuta merkillistä onkaan touhuiltu? Aerobiset ovat pysyneet mukavasti mukana. Nyt olen pitänyt parin päivän taukoa, ja huomenna olisi juoksemista vuorossa, todennäköisesti yhdistelmänä, ts. lyhyempi lenkki ja mäkitreeniä. Tänään oli puolestaan lepuuttelun vuoro. 

Kuvahaun tulos haulle homer simpson relaxing

Nyt olisikin blogiin tulossa hieman uusia tuulia. Aliisan on aika ainakin välillä astua itsensä ulkopuolelle, ja tuoda tänne todella upeita persoonia! Aina välillä blogissa vierailevat eri ikäiset ja eri tasoiset aikuisluistelijat, joista jokainen on kertonut oman tarinansa. Moni seura mainostaa kursseja aikuisille, eli harjoittelumahdollisuuksia on. Nyt on kuitenkin aika tutustua itse luistelijoihin! "Aikuisluistelijakuvia" -tekstit kertovat rohkeudesta, rakkaudesta lajiin, itsensä voittamisesta ja uuden oppimisesta iästä riippumatta. Voin jo nyt ilokseni ilmoittaa, että mahdollisesti joukko tulee olemaan ihanan monipuolinen! Totta puhuen odotan suurella innolla näiden henkilökuvausten kirjoittamista, sillä olen taitoluistelun myötä tutustunut todella upeisiin persooniin ja vähintään yhtä upeisiin asenteisiin!

Kuvahaun tulos haulle figure skate cartoon

Mitähän merkillistä tuleva viikko tuo tullessaan? Maanantainakin ainakin olisi tarkoitus poiketa jäällä, ehkä myös perjantaina jos mahdun joukkoon. Gradua naputtelen päivittäin, piakoin pitäisi poiketa kansalliskirjaston salaisissa arkistoissa lähdemateriaalien toivossa. Ainakin tietokanta antaa ymmärtää että sopivia löytyisi.. Jos siirrymme maallisiin ja materian pariin, olen katsellut potentiaalisia mekkoja ihan arkikäyttöön. Tapani mukaan missaan kivat vaatteet, ja näin samoin kävi nytkin. Pidän sellaisesta sporttityylin ja naisellisuuden yhdistelmästä. Ja tietenkin vaatteiden tulee olla mukavat. Juuri tällaista olisi hupparimekko joita kesällä pongasin. Tietenkin tämä oli jokin lyhyen hetken villitys, joka saapui kadotakseen. Jospa lukijat osaavat neuvoa hidasta: onko näitä hupparimekkoja vielä jossain? Jotain tähän tyyliin:

Kuvahaun tulos haulle hupparimekkoEn ole mikään nettikauppojen vihollinen, mutta ihan ensisijaisesti tykkään enemmän asioida ns. oikeissa kaupoissa. Eli jos joku tällaisia näkee jossain, otan vinkkejä vastaan! Myös yksivärinen kelpaa, eikä tasku ole todellakaan pakollinen. Toisaalta myös jokin vaihtoehtoinen malli käy hyvin, eli huppukaan ei ole pakollinen. Nyt taisikin valikoima laajentua.. Jos siirrymme itse huppareihin, sellaisen metsästys osoittautui todella haasteelliseksi! Onneksi Budget Sport pelasti tarjoamalla harmaita huppareita pinkillä tekstillä. Olen tyytyväinen. Mukaan tarttui myös Everlast NYC:n t-paita: 

Kuvahaun tulos haulle budget sport everlast t-paita  Materiaali oli mukava ja malli korostaa sopivasti vyötäröä. Paita sopii kätevästi myös arkikäyttöön. Minulle naisellisuuden ja sporttisuuden yhdistäminen tarkoittaa muun muuassa vartalonmyötäisiä vaatteita. Toisaalta en voi rajata naisellisuutta tyköistuvuuteen, sillä eivät esimerkiksi löysät treenitopit ainakaan minun silmääni näytä yhtään epänaisellisemmilta. Todennäköisesti innostun sellaisista siinä vaiheessa, kun niitä ei enää saa mistään. 

Näiden sekalaisten pohdintojen myötä lienee hyvä päättää päivitys tällä kertaa. Tsemppiä tulevaan viikkoon! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti