keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

"Omenapiirakka" mikrossa

Viikko alkoikin tällä kertaa vaihtelun merkeissä. Maanantaina kävin hoitamassa asioita. Ennen lähtöä tajusin jopa sen, että samalla reissulla myös äänestäminen hoituisi. Koska kello ei ollut kymmentäkään, ei jonottamiseenkaan tarvinnut käyttää aikaa. Puolispontaanisti tein pienen reissun vanhempien luokse, mikä näin arkipäivänä oli todella hyvä idea. Kulkuyhteydet olivat arkiaikatauluissa, joten valinnanvaraa oli enemmän. Saavuin perille hieman etuajassa, minkä vuoksi päätin syöksyä paikalliselle kirpputorille. "Ostoslistalla" oli maksimissaan euron maksava t-paita ns. kotipaidaksi. Osa kotipaidoista alkaa nimittäin olla siinä kunnossa, ettei niitä kotonakaan kehtaa pitää. Kuulostaako tutulta? Näitä korkeintaan euron maksavia paitoja löytyikin kaksi kappaletta, eli nyt kotipaitojen valikoima on taas hieman laajempi.

Päivä meni oikein leppoisasti. Niin nurinkuriselta kuin kuulostaakin, sellainen on suorastaan virkistävää vaihtelua. Usein erilaisille reissuille ja vierailuille tulee suunniteltua jos jonkinlaista aktiviteettia, minkä seurauksena lomaksi tarkoitettu aika osoittautuu vähintään yhtä raskaaksi kuin arki. Kiitos inspiraatiosta, kokeilin tänään "omenapiirakkaa" mukikakun ideaa soveltaen. Tai minulla kyseessä on jonkinlainen kulhokakku. Jos joku kysyy käytäntö aina samaa kulhoa, vastaus on lähes myönteinen. Tämä kulho on sopivaa kokoa niin jogurtin kuin smoothien nauttimiseen. Miksipäs siis ryhtyä hyvää vaihtamaan?

Ohje on luonnollisesti todella haasteellinen, eikä sovi lainkaan aamupalaksi. Toisin sanoen raaka-aineita on muutama, ja suurin haaste on pikainen paloittelu, ainesten siirtäminen astiaan, soseutus ja lämmittäminen mikrossa.

1 omena paloiteltuna
n. 1/2 dl kaurahiutaleita
(leseitä)
n. 1/2 dl tavallista maitoa, soijamaitoa tai kauramaitoa
(makeutusta)
kanelia
1 muna

Soseuta ainekset, kaada mukiin tai kippoon, lämmitä mikrossa n. 2 minuuttia täydellä teholla. Itse lorautin päälle maustamatonta jogurttia, mutta tuskin olisi kiellettyä laittaa esim. vaniljakastiketta tai jäätelöä. Aamupalalla tosin tällaisia ei sovi nauttia. Mutta jos houkutus on suurempi kuin itsekuri, voihan niitä nopeasti lisätä annokseen kun kukaan ei ole näkemässä.

Mukavaa keskiviikkoa kaikille! Nyt onkin aika siirtyä matkaan ja jäälle. Matkan aikana tenttikirja saa toimia viihdykkeenä.

P.S Kunhan muistan, kokeilen tästä myös vegaanista versiota

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti